Beleid mobiele telefoons en smartwatches

Op IKC De Wissel streven we naar een leeromgeving waarin onze leerlingen zich optimaal kunnen concentreren, sociale interactie kunnen bevorderen en waarin afleiding tot een minimum wordt beperkt. In lijn met dit streven informeer ik u over een aanpassing in ons beleid rondom het gebruik van mobiele telefoons en smartwatches.
Vanaf maandag 14 oktober is het gebruik van mobiele telefoons en smartwatches door leerlingen binnen ons IKC verboden, zowel tijdens de lessen als in de pauzes.

Wat houdt het verbod precies in?
  • Leerlingen mogen geen mobiele telefoons of smartwatches gebruiken tijdens schooluren, inclusief pauzes.
  • Mobiele telefoons en smartwatches dienen bij aankomst op school uitgeschakeld en opgeborgen te worden in de speciale tas die in de klas hangt.
  • In noodgevallen kunnen ouders/verzorgers altijd contact opnemen met het IKC via het reguliere telefoonnummer. Indien nodig gebruiken leerlingen de schooltelefoon om contact op te nemen met thuis.
Wat vragen we van u?
Wij vragen u vriendelijk om dit nieuwe beleid met uw kind te bespreken en ervoor te zorgen dat zij geen smartphones of smartwatches meenemen naar school of dat zij deze, indien meegenomen, volledig uitschakelen en opbergen. Op deze manier kunnen we samen bijdragen aan een leeromgeving die rustig en vrij van onnodige afleiding is.

Uitzonderingen
In bijzondere gevallen, zoals medische noodzaak, kan een uitzondering worden gemaakt op dit beleid. Mocht dit voor uw kind gelden, neem dan contact op met de directie om de mogelijkheden te bespreken.
 

Informatie nieuwe ouders

IKC De Wissel is het bruisende, educatieve hart van Zevenaar. We leren van elkaar en groeien door te delen. We zijn samen verantwoordelijk voor de groei van een generatie kinderen. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.